Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2018 21:54 - Военни биологични лаборатории на САЩ създават фатални за човечеството епидемии by Светът днес
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 919 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Военни биологични лаборатории на САЩ създават фатални за човечеството епидемии

22.08.2017 · by Светът днес

image

Последните 12 години обществеността в постсъветското пространство е разтревожена от това, че САЩ разширяват мрежата си от биологични лаборатории в бившите републики на СССР, като по такъв начин обкръжават Русия.

Лабораториите са секретни и не са задължени да се подчиняват на споразуменията по тяхното откриване и работа, пише сръбското издание  «Печат».

Както отбелязва авторът Зоран Милошевич, американски военни биологически лаборатории има в Грузия, в Казахстан, Азербайджан, Армения.

Започвайки от цветната революция през 2014 година в Украйна тази държава се превръща в крупна база за американски военни биологични лаборатории.

В Украйна действително са налице невероятни епидемии, за които напълно се мълчи, че казва в статията.

„От 2014 година в Украйна са построени 15 военни биологически лаборатории. В тях работят само американци, те се финансират напълно от бюджета на Министерството на отбраната на САЩ. Местните власти са се задължили да не се намесват в работата им. Военните лаборатории, които се занимават главно с изучаването и създаването на вируси и бактерии, се намират в следните градове:  Одеса, Виница, Ужгород, Лвов (три), Харков, Киев (три), Херсон, Тернопол.

Няколко такива лаборатории има близо до Крим и Луганската Народна Република.

След идването на власт на Порошенко и неговата клика работата на американските военни биологически лаборатории в Украйна беше още по-силно засекретана, всички местни СМИ имаха забрана да пишат за тях, макар лабораториите да са опасни и за Русия, и за Беларус, и за Молдова, и за Преднестровието, и за страните от ЕС“, пише авторът.

Руснакът Игор Никулин, експерт, работещ в ООН, по-точно в Комисията по биологическо и химическо оръжие, сподели за руския вестник  «Правда», защо САЩ обграждат Русия с военни биологични лаборатории, за чието изграждане са изхарчени повече от милиард долара.

Никулин съобщи, че в света има около 400 подобни лаборатории, но се изграждат все нови и нови.

Болшинството от тях – в бившите републики от СССР и в Азия, точно до Китай и Иран.

По такъв начин САЩ напълно контролират биологическата и фитосанитарната ситуация в региона.

Тази година е открита нова лаборатория в Азербайджан, а през 2016 година – в Армения.

Милошевич посочва, че когато на представителите на американското ръководство им зададат въпроса, защо се изграждат тези военни лаборатории, те винаги отговарят едно и също.

Уж цялата работа е в „защитата и процъфтяването на местното население, защото има опасни вируси и бактерии, които е оставил след себе си СССР“.

Вярно е обаче,  че фактите говорят за обратното.

Известно е, че с помощта на Националния институт по здравеопазване на САЩ в Медицински център в Холандия е бил създаден генетично модифициран вирус на птичия грип, който може да се предава от човек на човека.

По-късно на ЕС му се наложи да похарчи милиони евро за защита на населението, а ваксините се купуваха от американски фармацевтични компании.

„Независимо от това, че украинските СИМ, както вече отбелязахме, мълчат по този проблем, световната преса, включително западната, вече писа, че САЩ провеждат забранени експерименти с биологическо оръжие на самата граница между Украйна и Русия.

Западните журналисти не застават на страната на Русия, която явно е в най-голяма степен заплашена, а повече се безпокоят за собствените си държави.

Във всички коментари се казва, че вирусите и бактериите, които предизвикват епидемии, не могат да се задържат на територията на държавите, които се атакуват с тяхна помощ.

С други думи, изкуствената епидемия лесно може да се прехвърли от Русия в други страни от ЕС.

Според осведомени западни специалисти, тези действия на Пентагона и САЩ могат да се изтълкуват като акт на агресия и нарушаване на Женевската конвенция от 1972 година за забрана на разработката, производството и натрупването на запаси от бактериологично и химическо оръжие.

Москва на този етап не реагира на ситуацията.

Никулин счита, че най-големият проблем е „изтичането“ на вируси или бактерии от лабораториите и появата на болести, които преди не са съществували или които са били неизвестни, но за които човечеството няма лекарства“, се казва в статията.

Известно е, че Украйна е застигната от няколко епидемии. До 2009 година такива няма.

Населението на Украйна свързва това с началото на работата на първата военна биологична лаборатория на САЩ в Одеса.

За борба с всяка нова епидемия киевското правителство се налага да закупува нова ваксина от американски фармацевтични компании.

Само за защита на населението от свински грип държавата е похарчила 40 милиона долара. Вече са налице разговори, че това е единствено и само РЕКЕТ.

Държава, която не купува ваксина по някакъв странен начин изведнъж се превръща в поредната жертва на нова епидемия, твърди Милошевич.

Както припомня той, тази година в украинската столица Киев и в Херсон, са се разразили епидемии но ботулизъм (болестта довежда до мускулни спазми, задушаване и смърт).

В медицинските учреждения са били безсилни и няколко хиляди граждани на Украйна са умрели в страшни мъки.

Официални данни няма, а само твърдения на отделни граждани в социалните мрежи, в които се говори за 13 хиляди умрели.

„Тази тема е табу в Украйна. Става дума за стратегията и работата на главния украински съюзник – САЩ“.

През 2016 г. в Измаил, град в Одеска област, избухва неизвестна инфекция, от която страдат главно деца.

Буквално за 24 часа са настанени в болница над 400 деца.

Причината не е установена.

В същата година в Украйна избухва невероятна епидемия от свински грип, който довежда да атипична пневмония.

В Украйна страдат не само хората, но и животните.

От 2014 г. свинете умират от преди неизвестната „африканска чупа по свинете“.

През 2015 година аграрния комбинат „Калита“, който се намира близо до Киев, унищожава в резултат на същата тази болест над 60 хиляди свине, а по цяла Украйна са унищожени над сто хиляди свине.

Защита на животните от епидемията не е имал, а, ако човек контактува със заразени животни, то моментално се заразявал самият той.

Санитарните и ветеринарните служби не са успели да установят източникът на заболяването. Вирусът на африканската чума по свинете може да се запазва в земята около осем месеца, а в саламите, месото и пр.  – до пет месеца.

В продължение на половин година след заразяването на животните във фермата трябвало да се спазва строга карантина. Едва след година в същата ферма можели да се развъждат отново животни.

Вирусът на африканскаа чума може да убие всеки голям бизнес в свиневъдствоо, а и в селското стопанство въобще.

Всички американски лаборатории в Украйна са собственост на американската корпорация Black and Veatch Special Projects.

Всички лаборатории са изключени от юрисдикцията на държавата, в която се намира, работят в секретен режим.

С други думи, представителите на приемащата страна нямат достъп до лабораториите.

Броят на сътрудниците, от 50 до 250, надвишават необходимия брой персонал за подобен род работа в гражданска лаборатория.

Всички ръководители на военните лаборатории са сътрудници на спецслужбите, военнослужещи от армията на САЩ или проверени американци.

Лабораториите често се ръководят от експерти по биологическо оръжие и биологически тероризъм, отбелязва авторът.

Всички американски военни лаборатории са разположени близо до големи градове с милионно население или недалеко от пристанища, което им дава възможност бързо да се евакуират.

Лабораториите са разположени на границите на главните американски геополитически конкуренти – Русия и Китай.

Това позволява на Пентагона да предприеме следните действия: първо, да събира информация за микроорганизмите в дадената територия, а това е важно за създаването на високоефективно биологическо оръжие срещу Русия, Иран и Китай.

Второ, да участват в диверсионни операции, чиято цел е да се нанесе вреда на икономиката на изброените страни, например да се унищожат животните, а и самите хора.

Лабораториите работят над занижаването на имунитета и ограничаването на трудоспособността на хората!!!

Пример за подобна операция е разпространяването на африканската чума по свинете в центъра и в южната част на Русия през 2012 година.

Съществува мнение, че този вирус е бил създаден и разпространен в Русия от американска военна лаборатория, която се намира в Грузия.

Операцията е приличала на тези, които Пентагонът е провеждал в продължение на няколко десетилетия в Куба.

Американските лаборатории имат възможност да изпиват биологични агенти в реални условия, по-точно да наблюдават тяхното разпространение и поведение, за да мога по-късно да коригират техните свойства, се отбелязва в статията от сръбското издание.

Американските военни лаборатории увеличават зависимостта от западните фармацевтични компании, които разполагат с лекарства за всички нови заболявания.

Американските военни лаборатории отдавна са получили достъп до лабораториите на СССР. Данните са предоставени на САЩ от Украйна, Грузия, Азербайджан и Казахстан в замяна на американска помощ.

Става дума за знания, които са събирани от поколения съветски учени, което дава възможност на Пентагона да получи представа за това, какъв потенциал в тази област притежава Русия, доколко е способна тя да се защити, пише авторът на статията.

„Допълнително любопитства към американските военни биологични лаборатории и възможностите за биологична война срещу руснаците, а и въобще, предизвиква търсенето на образци от руско ДНК от страна на Командването за обучение и подготовка на кадри за ВВС на САЩ.

Това търсене постави много въпроси, но Командването категорично отказа да отговори.

Специалистите по биологично оръжие заявяват, че подобни образци са нужни най-вече, когато се създава биологично оръжие за унищожаване на определена общност – в дадения случай (бели) руснаци.

Специалистите по компютърни технологии стигат до общото мнение, че биологията е вече доста напред – на база на данните, които се пазят в електронните медицински карти, може да се създаде биологическо оръжие, за да се убие една или друга група индивиди.

Но убийството в дадени случая няма как да бъде разпознато“, се казва в статията.

 

Игор Никулин, който е военен експерт и специалисти в Комисията по биологическо и химическо оръжие към ООН, заяви за «Правде» през  2016 году, че САЩ са провокирали смъртта на президента на Венецуела Уго Чавес, заразявайки го с „персонален смъртоносен вирус“.

Затова не е възможно да се установи причината за неговата смърт.

„Не само Уго Чавес умря от рак, но и много други латиноамерикански лидери, всички те умряха на относително млада възраст“, каза тогава Никулин.

Американците имат такива възможности.

САЩ са значително по-напред във вирусологията и нанотехнологиите в сравнение с другите страни.

Чавес е бил заразен в щаб-квартирата на ООН по време на заседанието на Генералната асамблея в Ню Йорк.

Ако този случай беше единичен, той можеше да бъде зачетен за случайност, ако бяха два случаите – за съвпадение, но при три – това вече е закономерност.

Изводът на експертите е еднозначен: САЩ планират срещу Русия война с използването на биологично оръжие, а образците от ДНК са им нужни за създаването на вирус, който ще порази само руснаците, завършва Зоран Милошевич.

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702310
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031